Vastuullinen ihmisten johtaminen -kysely. Testaa organisaatiosi tilanne raportin ja työkalujen avulla.

case uracoaching: aalto ”On hyvä että joku haastaa sinua siitä, mitä todella osaat ja haluat.”

"Useinkaan, ei tule mietittyä, mitä todella haluaa tehdä, vaan tarkasteltua niitä mahdollisuuksia, jotka tipahtavat sattumalta postiluukusta." Outi Somervuori

AS3 toteutti Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä noin 50 tohtoriopiskelijan uravalmennuksen. Valmennusten tavoitteena oli valmistella tohtoriopiskelijoita siihen, että ura yliopistolla on nykyelämässä pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Tohtoriopiskelija Outi Somervuorta coaching auttoi selkiyttämään, mitä hän haluaa uraltaan. 

Outi Somervuori aloitti uransa yksityisellä sektorilla hinnoittelun parissa. Muutaman vuoden jälkeen Somervuori päätti, että häntä kiinnosti tietää lisää hinnoittelun ja ostoskäyttäytymisen psykologiasta, ja hän vaihtoi päivätyönsä saman alan opintoihin. Vuonna 2012 Somervuori valmistui tohtoriksi. ”En tiennyt, tekisinkö opintojani koskaan loppuun, mutta tutkimuksen ja opintojen tuoma vapaus kiehtoi", kertoo Somervuori.

Opintojensa loputtua Somervuori ei kuitenkaan ollut varma seuraavasta askeleestaan. Hän päättikin ottaa osaa tarjottuun uracoachingiin.

”Useinkaan, ei tule mietittyä, mitä todella haluaa tehdä, vaan tarkasteltua niitä mahdollisuuksia, jotka tipahtavat sattumalta postiluukusta. On hyväksi, että joku haastaa sinua siitä, mitä todella osaat ja mitä todella haluat. Vaikka kukaan muu ei voikaan kertoa, mitä sinun tulisi tehdä urallasi, on hyödyllistä pohtia avarakatseisesti eri mahdollisuuksia. Unohdat helposti, mihin todella pystyt.”

Ennen hän ajatteli, että hänen tulisi joko suunnata kohti akateemista maailmaa tai yksityistä sektoria.

”Ehkä voin yhdistää nämä kaksi, esimerkiksi perustamalla oman konsultointiyrityksen. Tietoni ja osaamiseni ei ole vain teoreettista – se on kiinnostavaa myös yrityksille.”

Seuraavat kolme vuotta Outi aikoo jatkaa tutkimustaan ja opintojaan yliopistolla – hän sai Aallosta kolmen vuoden sopimuksen. 

Kuvituskuva: laituri sumussa - Tuloksia coachingilla
lataa ilmainen e-kirjamme

Tuloksia coachingilla

Kirjassa tiivis tietopaketti siitä, mitä coaching on, milloin sitä kannattaa hyödyntää ja miksi.

lataa kirja täältä