Vastuullinen ihmisten johtaminen -kysely. Testaa organisaatiosi tilanne raportin ja työkalujen avulla.

case executive outplacement "Ne jotka pyytävät apua, menestyvät"

Valmennettavamme oli työskennellyt suuressa konsulttitalossa 15 vuoden ajan edeten johtotehtäviin saakka. Vaikka päätös lähdöstä oli yhteinen, uuden urasuunnan löytäminen ei käynyt kivuttomasti.

"Pakko myöntää, että itsekin aluksi ajattelin, että en tarvitse apua työnhaussa. Outplacement-valmennus osoittautui kuitenkin todella arvokkaaksi kokemukseksi" AS3 Executive-valmennettava
Mietteliäs hahmo vuoren huipulla outplacement

”Irtisanomispakettiini kuului mahdollisuus executive outplacement -valmennukseen. Ajattelin, että kannattaa käydä katsomassa voisiko tällaisesta valmennuksesta olla hyötyä minulle.

Valitsin valmentajakseni AS3:n Hanna Suorannan. Hanna oli loistava valmentaja: samaan aikaan empaattinen ja diplomaattinen, mutta myös sopivalla tavalla vaativa. Hän luki minua kuin avointa kirjaa. Aloittaessani olin sitä mieltä, että olen valmis aloittamaan uudet työt vaikka heti. Valmentajani näki kuitenkin nopeasti, että hetken pysähtyminen tulisi todella tarpeeseen. 

Keskusteluistani Hannan kanssa on erityisesti jäänyt mieleen kaksi asiaa.

Ensinnäkin, valmentajani haastoi minut pohtimaan, mitä oikeasti haluan seuraavaksi. Helpointa olisi ollut vain vaihtaa niin sanotusti lippua katolla ja lähteä toiseen suureen saman alan yritykseen. Valmennuksen aikani kuitenkin ymmärsin, että haluan lähteä vähän toiseen suuntaan, PK-yrityksen toimitusjohtajaksi.

Toiseksi, valmentajani laittoi minut konkreettisesti kuvittelemaan, missä näen itseni vuoden päästä. Harjoitus kuulosti aluksi vähän hömpältä, mutta sitten päätin että en menetä mitään, vaikka uskaltaisinkin heittäytyä.

Näin itseni Helsingin keskustassa sijaitsevassa toimistossa, istumassa neuvotteluhuoneessa, jossa käydään läpi yrityksen liiketoiminta-asioita ihmisten kanssa - minulla on paljon annettavaa keskusteluun. Visioni on käynyt toteen: työskentelen nykyisen Helsingin keskustassa, toimitusjohtajana 50-80 hengen IT-firmassa.

Sain valmennuksesta myös muita konkreettisia hyötyjä.

LinkedInistä järjestetty ryhmävalmennus tuli tarpeeseen. Sain hakukoneoptimoidun ja hiotun profiilini kautta lukuisia yhteydenottoja, vaikka henkilökohtaiset verkostot ovat tietysti kaikista tärkeimmät.

Valmentajani myös kutsui minut työnhakuryhmään, jossa työnhakijat tapasivat ja antoivat vinkkejä toisilleen: oli mukavaa puhua muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Lisäksi AS3 järjesti minulle executive-tapaamisia, joissa pääsin tapaamaan muun muassa erästä PK-yrityksen toimitusjohtajaa. Hän auttoi minua tietämään, onko toimitusjohtajan pesti se, mitä haluan.

Tärkeä oppi työelämästä on, että ei ole heikkous pyytää apua. Ne jotka uskaltavat pyytää apua menestyvät. Ne jotka rämpivät yksin pärjäävät heikommin. Pakko myöntää, että itsekin aluksi ajattelin, että en tarvitse apua työnhaussa. Outplacement-valmennus osoittautui kuitenkin todella arvokkaaksi kokemukseksi.  Suosittelen lämpimästi kaikkia tarttumaan outplacement-valmennukseen jos sellaista tarjotaan – olisi hölmöä jättää mahdollisuus käyttämättä."

Haastateltu osallistui AS3:n executive outplacement -valmennukseen vuonna 2015.

tutustu lisää as3:n executive-outplacementiin