Vastuullinen ihmisten johtaminen -kysely. Testaa organisaatiosi tilanne raportin ja työkalujen avulla.

case uracoaching (anonyymi) "Suosittelisin coachingia ihan jokaiselle"

Oletko miettinyt, onko uracoachingista sinulle tai työntekijöillesi hyötyä? Tutustu valmennettavamme uracoaching-kokemukseen alla. 

Alkuvuodesta 2014 minulle tarjottiin uutta tehtävää organisaatiomme sisällä. Olin epävarma siitä, pitäisikö minun ottaa pesti vastaan, enkä voinut pohtia asiaa tiiviissä työyhteisössämme avoimesti. Konsernimme henkilöstöhallinnosta ehdotettiinkin minulle, että ottaisin ulkopuolisen coachin, jonka kanssa voisin miettiä päätöstäni rauhassa.

Suostuin ideaan ja otin yhteyttä muun muassa Leena Airolaan AS3:lta. Lopulta päädyinkin AS3:n Executive Coachin, Hanna-Leena Livion, valmennettavaksi.

Hanna-Leena oli todella ammattitaitoinen coach. Heti alusta asti hän loi oikeanlaisen ilmapiirin tapaamisiimme. Oli selvää, että teen tätä itseäni varten, en miellyttääkseni ketään muuta - en edes esimiestäni tai coachiani. Valmentaja oli minulle myös oivallinen tuki päätöksentekooni – en tiedä olisinko uskaltanut tehdä samoja ratkaisuja ilman häntä.

Minua mietitty paljon, millainen uusien vastuiden vaikutus olisi uraani ja osaamisiini. Valmentajani rohkaisi minua ja vakuutti, että monipuolista kokemusta tullaan päinvastoin arvostamaan. Lopulta päädyin ottamaan uuden tehtävän vastaan, mutta asetin tehtävän vastaanottamiselle ehdoksi, että saisin  jatkaa coachingia. Tähän suostuttiin, ja jatkoimme AS3:n kanssa yhteistyötä vielä vuoden.

"Laitoin coachingissa sataprosenttisesti itseni likoon: en mennyt tapaamisiin työpersoonana, tai kotiminänä: menin sinne täysin omana itsenäni" AS3-coachattava
Mietteliäs hahmo vuoren huipulla outplacement

Coaching oli minulle valtavan hyödyllistä: lähdin tapaamisistamme aina jonkun uuden oivalluksen kanssa. Se antoi minulle uskoa, positiivista mieltä ja uusia ajatuksia! Hanna-Leena oli todella ammattitaitoinen coach: hän osasi antaa minulle aikaa, kun tarvitsin sitä. Toisaalta hän ohjasi minut oikealle tielle silloin, kun uhkasin ajautua sivupoluille. Koin myös, että valmentajani arvosti minua. Hän ei haastanut miksi tunnen, koen tai sanon tiettyjä asioita. Mahtavaa oli myös se, että coachini jakoi minulle omia kokemuksiaan elämästä ja coachaamisesta: niistä sain perspektiiviä pohdintoihini.

Vuoden coachauksen jälkeen päätin, että olen saanut coachingista sen hyödyn, minkä saatoin siinä tilanteessa saada. Päädyin kertomaan esimiehelleni, että haluaisin tulevaisuudessa palata takaisin sille osa-alueella, jossa vahvuuteni ovat.

Suurin yksittäinen oivallukseni coachingista oli, että aloin katsoa elämääni pienemmillä sykleillä. Päätän, mitä teen vaikkapa seuraavan puolen vuoden ajan enkä sinä aikana katso sivupeileihin.

Laitoin coachingissa sataprosenttisesti itseni likoon. En mennyt tapaamisiin työpersoonana, tai kotiminänä: menin sinne täysin omana itsenäni. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme pohtimaan tilannettani kokonaisuutena.

Mielestäni coachingia käytetään liian vähän ja käsite ymmärretään joskus turhan kapeasti. Coaching on hyödyllistä myös muissa kuin työelämän muutostilanteisssa. Kaikille meille tekee hyvää pysähtyä miettimään tilannettaan ja lähteä tekemään asioita uudella tavalla. Suosittelisin coachingia ihan jokaiselle.”

tutustu as3:n coachingiin
Kuvituskuva: laituri sumussa - Tuloksia coachingilla
lataa ilmainen e-kirja

Tuloksia coachingilla

Kirjassa tiivis tietopaketti siitä, mitä coaching on, milloin sitä kannattaa hyödyntää ja miksi.

lataa kirja täältä
case aalto-yliopisto ja uracoaching

"On hyvä, että joku haastaa sinua"

Aalto-yliopiston Yli 50 tohtoriopiskelijaa valmennettiin ottamaan vastuuta urastaan ja löytämään paikkansa esimerkiksi liike-elämässä yliopistoviran sijaan.

lue aalto-yliopiston tarina